fbpx

Gevestigd in Breda

Elke werkdag geopend 09:00 - 17:00

Subsidie voor verduurzaming van woningen in Doornbos-Linie en Hoge Vucht

Benieuwd naar de subsidie voor verduurzaming van woningen in Doornbos-Linie en Hoge Vucht? De gemeente Breda heeft dit jaar een subsidieregeling uitgeschreven voor de wijken Doornbos-Linie en Hoge Vucht.

Bij Seneca Techniek krijgen we veel vragen over deze subsidie. Op deze pagina leest u alles over voor wie de subsidie geldt, wat u ermee kunt doen en hoe u het kunt aanvragen.

Wat houdt de subsidie voor verduurzaming van woningen in Breda precies in?

De gemeente kijkt regelmatig naar hoe alle verschillende stadswijken erop staan. Twee wijken scoorden minder goed op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid, namelijk Doornbos-Linie en Hoge Vucht. In deze wijken bleek de investering om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te laten leggen, te groot was voor de inwoners. Mede hierdoor bleven de energielabels van de woningen achter, en wordt er meer energie verbruikt dan nodig. Dit betekent hoge maandlasten voor de bewoners en verspilling van kostbare energie.

De zonnepanelen subsidie in Breda is een subsidie voor huiseigenaren voor de wijken Doornbos-Linie en Hoge Vucht. Het bedrag kan oplopen tot wel €19.000,-, en is dus meer dan genoeg om zonnepanelen te laten leggen voor alle bewoners.

De subsidieregeling in het kort

 • Met de subsidie voor verduurzaming van woningen in Breda kunt u werkzaamheden laten doen om het energielabel van uw woning te verbeteren.

 • De gemeente vergoedt 50% van alle kosten die u maakt om uw woning te verduurzamen, tot maximaal  €19.000,-

 • U verdient hierdoor uw zonnepanelen twee keer zo snel terug, en kunt op deze manier ruim duizend euro per jaar aan energiekosten besparen.

Gratis adviesgesprek

Benieuwd geworden hoe jij kunt profiteren van deze subsidie? Wij helpen u graag om de mogelijkheden te ontdekken. Neem dan contact met ons op – wij regelen de lastige zaken!

Waarom is er een subsidie voor zonnepanelen in Breda?

De gemeente vindt het belangrijk dat er meer zonnepanelen op de daken van Doornbos-Linie en Hoge Vucht komen. Niet alleen omdat duurzaam opgewekte energie goed is voor het milieu en klimaat, maar ook omdat de bewoners op de lange termijn veel energiekosten kunnen besparen door deze eenmalige investering te doen. Met de subsidie voor verduurzaming in Doornbos-Linie en Hoge Vucht probeert de gemeente Breda de drempel voor huiseigenaren te verkleinen, zodat ze ook meedoen met verduurzaming.

Hulp nodig bij je subsidieaanvraag? Seneca Techniek helpt je op weg!

Persoonlijk contact

Heb je ooit het gevoel gehad dat je bij een bedrijf slechts een nummertje bent? Bij Seneca Techniek is dat niet het geval. Bij Seneca Techniek ben je verzekerd van:

Goede resultaten

Bij Seneca krijg je goede resultaten voor een eerlijke prijs. Bij Seneca ben je verzekerd van:

Service

De beste service, ook na de installatie Is er iets kapot of moet er iets onderhouden worden. We staan altijd voor je klaar om het zo snel mogelijk op te lossen!

Voor wie is de subsidie voor verduurzaming in Doornbos-Linie en Hoge Vucht?

Zoals u al heeft kunnen lezen is de subsidie er niet voor heel Breda. Veel Bredanaren hebben hun woningen al kunnen verduurzamen en profiteren al jarenlang van lagere energiekosten, hoger wooncomfort en een verhoogde WOZ-waarde van hun woning. 

Helaas zijn er in bepaalde stadswijken veel gezinnen die niet genoeg budget hebben om zo’n grote investering te doen – zelfs wetende dat dit ze op de lange termijn veel meer geld op gaat leveren dan dat het kost. Deze mensen probeert de gemeente nu te helpen door een subsidie uit te schrijven. Hiermee kunnen zij verschillende stappen zetten om hun woning te verduurzamen.

Wanneer kun je de subsidie voor zonnepanelen in Breda aanvragen?

Er zijn natuurlijk wel een paar eisen waaraan je moet voldoen voordat je de zonnepanelen subsidie kunt aanvragen. Zo weet de gemeente zeker dat alleen mensen die het echt nodig hebben, gebruik kunnen maken van de subsidie voor verduurzaming in Breda.

Om de subsidie aan te vragen, moet u aan de volgende eisen voldoen:

Postcode

U kunt de subsidie aanvragen wanneer:

 • Uw postcode begint met 4816, 4826 of 4827.

 • U woont in Doornbos-Linie of Hoge Vucht.

De woning

De woning voldoet aan de volgende eisen:

 • De woning heeft een maximale WOZ-waarde van €300.000,- volgens de metingen van 2020.

 • U kunt de WOZ-waarde van uw woning vinden op wozwaardeloket.nl.

 • Het gaat hier om de WOZ-waarde van voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden moeten een bepaalde impact hebben op uw energielabel:

 • Het energielabel van het huis verbetert door de werkzaamheden met minstens 3 labelstappen. Bijvoorbeeld: Het energielabel was D en wordt na de werkzaamheden energielabel A (3 labelstappen)

 • Het energielabel wordt minimaal energielabel B. Bijvoorbeeld: Het energielabel was eerst C, en na de werkzaamheden wordt dit B.

Handig om te weten

In alle gevallen vergoedt de gemeente 50% van de gemaakte kosten. Dit betekent dat de terugverdientijd van zonnepanelen van zo’n 3 jaar naar ongeveer 1,5 jaar zal gaan. Zelfs als u op korte termijn gaat verhuizen, is dit dus zeer voordelig. Zeker omdat de WOZ-waarde van uw woning aanzienlijk zal stijgen. 

Lukt het zelfs met deze subsidie nog niet om deze investering te doen? Er zijn vaak alsnog mogelijkheden met een lening, bijvoorbeeld bij uw bank. Veel banken geven namelijk leningen voor verduurzaming van uw woning. Zo hoeft u niets uit eigen portemonnee te betalen.

Waarvoor kan de subsidie voor verduurzaming in Doornbos-Linie en Hoge Vucht precies worden gebruikt?

De subsidie kunt u gebruiken om bepaalde werkzaamheden uit te laten voeren die het energielabel van de woning ten goede komen.

Een volledige lijst van alle mogelijkheden vindt u hieronder:

 • Aanbrengen van zonnepanelen
 • Isoleren van het dak
 • Vervangen van de kozijnen in de voor- en achtergevel
 • Vervanging van het glas met de minimale kwaliteit HR++
 • Isoleren van bestaande spouwmuren, vloer of binnenzijdse gevels
 • Aanpassen van koken op gas naar koken op elektriciteit
 • Aanbrengen van ventilatie of het verbeteren ervan van systeem C naar D
 • Aanvragen van het pre-energielabel door een erkend adviseur
 • Achterstallig onderhoud dat samenhangt met de verduurzaming. Bijvoorbeeld het renoveren van een goot of dakpannen wanneer het dak wordt geïsoleerd.
Stappenplan

Hoe kun je de zonnepanelen subsidie in Doornbos-Linie en Hoge Vucht aanvragen?

 • Bekijk op https://www.wozwaardeloket.nl/ hoe hoog de WOZ-waarde van uw woning in 2020 is vastgesteld. Is dit lager dan €300.000,-? Dan komt uw woning in aanmerking.
 • Begint uw postcode met 4816, 4826 of 4827? Dan komt uw woning in aanmerking.
 • Bent u de eigenaar en hoofdbewoner van de woning? Dan kunt u zelf de subsidie aanvragen. Bent u dit niet? Zorg dan dat de eigenaar en hoofdbewoner de subsidie voor de woning aanvraagt.
 • Welk energielabel heeft uw woning nu? Dit kunt u checken op https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/
 • Uw energielabel moet dus met drie stappen verbeteren, of minimaal energielabel B worden. 
 • Het is lastig om er zelf achter te komen of dit gaat lukken. Seneca Techniek helpt u graag ontdekken welke installaties nodig zijn om dit te bereiken. 
 • Een onafhankelijke adviseur vertelt u wat het pre-energielabel zal zijn van de woning nadat de installaties zijn voltooid. Dit doet hij of zij op basis van onze offerte.

Vraag bij ons een offerte aan voor het installeren van zonnepanelen. Wij voldoen aan alle eisen die de gemeente stelt. Een offerte die u bij ons aanvraagt is dus altijd geldig voor de subsidieregeling.

Offerte aanvragen

Bij het aanvragen van de subsidie heeft u nodig:

 • Een offerte die op naam staat van de eigenaar van het huis en die door de aannemer en de aanvrager van de subsidie ondertekend is.
 • Het pre-energielabel van uw woning. Dit is een document dat laat zien welk energielabel uw huis ná de werkzaamheden zal hebben. Als u onze offerte heeft ontvangen, kunt u door een erkend adviseur laten beoordelen wat het energielabel na de installaties zal zijn.
 • Kopie offerte(s) voor het maken van het pre-energielabel van uw woning én voor het maken van het definitieve energielabel na uitvoering van de werkzaamheden.
 • Kopie van een bankafschrift of een foto van uw bankpas met uw naam en het rekeningnummer

 

Vraag de subsidie aan op deze pagina.

Het is slim om dit te laten doen door een installatiebedrijf dat erkend is door InstallQ. Dit is de belangrijkste kwaliteitsorganisatie binnen de elektrotechnische installatiesector. Belangrijk, want niet ieder bedrijf houdt zich aan de juiste veiligheidsstandaarden tijdens de werkzaamheden. Mogelijk wordt uw aanvraag niet goedgekeurd als het installatiebedrijf niet volgens deze kwaliteitsstandaarden werkt.

Wat zijn de voordelen van de zonnepanelen subsidie in Breda?

De zonnepanelen subsidie in Doornbos-Linie en Hoge Vucht heeft vele voordelen. Zoals u waarschijnlijk al weet betalen investeringen in het verduurzamen van een woning zich altijd binnen een paar jaar weer terug. De enige reden waarom mensen het vaak niet doen, is dat er niet genoeg budget is voor de eenmalige investeringen. Zoals het aanleggen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp.

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen installeren is zo’n drie jaar, vaak zelfs nog korter. U bespaart op jaarbasis vaak meer dan €1.000,-. Met de subsidie vanuit de gemeente Breda hoeft u maar de helft van de kosten zelf te betalen. Zo wordt de terugverdientijd zelfs nog korter, en heeft u na een jaar of 2 vaak al meer geld bespaard dan het u gekost heeft.

Naast dat het veel geld bespaart, zal de woning een beter energielabel hebben. Mocht u het ooit gaan verkopen zal dit dus een flinke stijging in de verkoopwaarde betekenen.

Logisch, want de kopers van uw woning betalen per maand veel minder aan energiekosten door de investeringen die u heeft gedaan. Hier hebben ze vanzelfsprekend meer geld voor over. Dit zal u ook zwart op wit terugzien in de hogere WOZ-waarde van de woning.

Tot slot is het enorm belangrijk dat Breda een groene en duurzame stad wordt. Dit bevordert de leefbaarheid en kwaliteit van de woningen. En het is natuurlijk goed voor klimaat en milieu. 

Profiteer nu van deze subsidie!

Wacht niet langer! Er is maar een beperkt budget beschikbaar. Hoe eerder u een offerte aanvraagt, hoe meer kans u maakt dat de aanvraag wordt goedgekeurd!